IMG_20201108_093424.jpg
 

Fasaner

Priser på fasaner 2023

Bestil allerede i dag, så vi kan planlægge den kommende opdrætssæson, så den er skræddersyet til dine ønsker!

Afhentning sker en gang ugentligt. Medbring evt. egne transportkasser hvis du kommer langvejs fra. Det er også muligt, at låne kasser imod et depositum.  

Ved større mængder er der mulighed for levering i hele landet. 

Informationsskrivelse udleveres sammen med fuglene. Der tages ikke imod kontantbetaling på mere end 5000 kr.

6 ugers fasankyllinger 2023

68,75 kr inkl. moms

55,00kr ekskl. moms

Fasankyllinger kan aftages fra uge 25

Fasaner

(Avlsfugle efter endt æglægning)

50,00 kr inkl. moms

40,00 kr ekskl. moms

Avlsfugle kan aftages medio juni til juli

 
IMG_20201022_105845_813.jpg

Gratis rådgivning

Den rådgivning der ydes kan være inden for

vildtpleje, naturpleje og bestandspleje.

Se en uddybet oversigt under Rådgivningsfanen.

 

Fra æg til udsætning

Afstamning og Avl

  • Vi har vores egne danske haner og æglæggende høner, som er købt hos Ove Damsgaard og efterfølgende avlet videre på i samme ånd. De går i volierer hele året, for at sikre afstamningen bibeholdes ren.

  • Vi har avlsfuglene gående i volierer af hold på 54 fugle, med 384 kvm til rådighed indenfor voliereren henover sæsonen. Voliererne miljøberiges med grantræer og der bliver ugentligt tilskudsfodret med jordskokker og grønt.​

Opdrætsmetoder

  • Fra starten af april indtil medio juni lægger fuglene æg. Æggene indsamles dagligt, rengøres og desinficeres, hvorefter de udruges i egne rugemaskiner.

  • 25 dage efter er alle kyllingerne hoppet ud af æggene. Herefter bliver kyllingerne indsat i opdrætshuse, hvor de går 350 styk sammen. Det første de bliver præsenteret for i husene er hvide italienere, hvilket gør at fasankyllingerne i 6-ugers alderen er stærkt præget - dermed nemme at holde på udsætningspladserne. 

  • På fjerde dag lukkes de ud i de overdækkede og vindtætte forgårde til kyllingehusene, her bliver de præsenteret for en slået græsplæne og dynger af grus og grene, for at få så naturlig en prægning på miljø som muligt.

  • På niende dagen får de adgang til løbegården hvor miljøet minder om en tæt vildtager, her har fuglene også rig mulighed for at flyve op og sætte sig på pind. 

  • Gennem kyllingernes tid i voliererne anvender vi forskellige typer af kraftfoder, som er specialfremstillet i fineste kvalitet til fodring af kyllingerne. 

  • Fuglene tilses mange gange dagligt og vænnes til mennesker befinder sig blandt dem gennem hele opdrætsperioden. Derved opnås en tilvænning til menneskelig kontakt, som er vigtig for vilde dyr i fangenskab, da det nedsætter stress. Det gode ved menneskelig kontakt er når fuglene skal udsættes på pladserne  er det nemt at opbygge rutiner ifm. fodring uden fuglene bliver skræmt.

  • Når fuglene er 5,5-6 uger gamle og udsætningsklare indfanges de på skånsom vis, i dertil indrettede indfangningskasser, og pakkes videre i transportkasser.

Alt sammen med til at skabe det bedste miljø og dermed fugle i topkvalitet.